Engelli çocukların yaşamlarına dokunuyoruz

Jan 18, 2017 12:35 PM ET

English Version

Atlas Copco Türkiye'de, çevremize ve çevremizdeki insanlara karşı sorumluluklarının bilincinde bir tüzel kişi olmayı sürdürülebilir hale getirmenin hayati önemine inanıyoruz.  İşitme engelli çocukların eğitiminde en yüksek teknolojinin gerekli olduğu bilinciyle, 13 Ocak'ta Rotary İşitme Engelliler İlkokulu'nu ziyaret ederek, öğrencilere üst kalitede görsellik sunabilecek iki adet dizüstü bilgisayar bağışladık.

Rotary İşitme Engelliler İlkokulu 1996'da kurulmuştur ve o tarihten beri; işitme engelli çocukların kendine güvenli ve sorumlu bireyler olarak topluma iyi bir şekilde entegre olmalarını mümkün hale getiren bir eğitim sistemi sunmak için çalışmaktadır. Okul yönetimi, bu özel çocukları, en üst potansiyellerine ulaşmalarında desteklemeyi hedeflemektedir.

Ziyaretimiz sırasında bizimle duygularını paylaşan Okul Müdürü Adnan Etçi şunları söyledi: "Girişimleri için Atlas Copco'ya minnettarız. Öğrenmeye, ağırlıklı olarak görsel uyaranlarla başlayan bu özel çocukları eğitirken, teknoloji bir gereklilik haline geliyor. Atlas Copco'nun okulumuza bağışladığı bu dizüstü bilgisayarlar, bize kesinlikle çok yardımcı olacak."

"İşitme engelli çocukların; sesin hakim olduğu dünyaya az veya sıfır erişimleri sebebiyle, beceri ve yetkinliklerini sergilemede zorlandıkları zannedilebilir. Ancak okulu ziyaret ettiğimizde, panolarda gördüğümüz eserler bizde bir yetenek şovundaymışız hissi yarattı.” diyen Holding Başkan Yardımcısı Handan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Süreç çok iyi yönetildiğinde, engeli ne olursa olsun bir çocuğun en üst potansiyeline ulaşabileceği ve sınırsız yaratıcılığını sergileyebileceği bizim için kanıtlanmış oldu."

Öğrencilerin Atlas Copco'ya hediye ettiği iki resmi, ofisteki toplantı odasına asan Atlas Copco yetkileri, bu sanat eserlerine her baktıklarında, çocukların gözlerinden okunan o mutluluğu hatırlayacaklarını söylüyorlar.

Daha fazla bilgi için:
Duygu Evrankaya, Kıdemli Kurumsal İletişim Profesyoneli
Telefon: +90 (0)216 581 0579
Fax: +90 (0)216 581 0479
Email: duygu.evrankaya@tr.atlascopco.com

Atlas Copco Türkiye; Kompresör Tekniği, Maden ve Kaya Kazısı Tekniği, İnşaat Tekniği ve Endüstriyel Teknik İş Alanları için çalışan 342 kişilik satış, pazarlama ve servis ekibi ve İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa gibi Türkiye’nin en önemli şehirlerinde yer alan satış ve servis merkezleriyle hizmet vermektedir.

Daha fazla bilgi için: +90 216 581 0581

Atlas Copco Türkiye website sini ziyaret edin.

Atlas Copco Türkiye’yi sosyal medyada takip edin: Facebook, Twitter , Linkedin.